İçeriğe geç

Konya Ovasından Nasıl Yazılır

Konya Ovası’nın nasıl yazılır?

Asya, Afrika, Avrupa, Ağrı Dağı, Konya Ovası, Karadeniz, Tuz Gölü, Kızılırmak, Zigana Geçidi, Belgrad Ormanı… – Yer, yön, mekan, bölge belirten sözcükler özel isimden ayrı yazılır ve büyük harfle başlar: Doğu Karadeniz, İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Batı Trakya, Güney Afrika…

Konya ovamız nasıl yazılır TDK?

“3. “Tekil şahıs iyelik eki almış bir özel isme, o ekten başka bir iyelik eki getirilirse, hiçbir indirgeme yapılmaz.” Rehber kitapta kurala uygun olarak Boğaz Köprüsü ve Amik Ovası gibi örnekler sıralanmıştır.

Ankara Ovası nasıl yazılır?

Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılmalı ve eki ayrı yazılmamalıdır. Bu kelime sıklıkla Ankara olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Ankara şeklinde olmalıdır.

Urfa Ovası nasıl yazılır?

H. Bazı yer, bölge, dağ, deniz, akarsu, göl, orman ve ova adları sıfat veya isim tamlaması şeklinde yan yana yazılır.

Konya Ovası özel isim mi?

Coğrafi Adlar: Deniz, okyanus, göl, akarsu, boğaz, geçit, dağ, tepe, ova ve plato gibi her coğrafi şekle verilen benzersiz adlar özeldir. Akdeniz, Manş Denizi, Pasifik Okyanusu, Van Gölü, Fırat, Ağrı Dağı, Erciyes, Himalayalar, Konya Ovası, Boğaziçi vb.

Konya Ovası hangi?

Konya Ovası, Orta Anadolu Bölgesi’nin orta ve güney kesiminde, çoğunluğu Konya İli’ne ait çanak biçimli bir ovadır. Ovanın kuzey-kuzeybatı tarafında Bozdağ ve Obruk platoları yer alır. Güneyinde Sultan Dağları’ndan başlayıp Karaman’ın güneyine kadar devam eden Toros Dağları ile çevrilidir.

Ova nasıl yazılır TDK?

Anlattıklarımı anladın mı? . İlişki belirten kelimeler büyük harfle başlamaz. Deniz, göl, nehir, ova vb. Eğer isimler yerleşim yerlerinin isimleriyle anılmıyorsa, orta isimler küçük harfle başlar.

Elazığ Ovası nasıl yazılır?

Türkiye’nin Doğu Anadolu bölgesindeki illerden birini ifade eder. Büyük harflerle yazılmalıdır. Bu kelime genellikle elazığ olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Elazığ olmalıdır.

Erzincan Ovası nasıl yazılır?

Türkiye’nin Doğu Anadolu bölgesindeki illerden birini ifade eder. Büyük harflerle ve boşluk olmadan yazılmalıdır. Bu kelime sıklıkla Erzincan olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Erzincan olmalıdır.

Dağlar ovalar nasıl yazılır?

Yer adlarında ilk addan sonra şu sözcükler getirilir: deniz, ırmak, göl, dağ, boğaz vb. Türü belirten orta adlar büyük harfle başlar: Ağrı Dağı, Aral Gölü, Dicle vb. Bu makale 21 Mayıs 2019’da yayımlandı.

Develi Ovası nasıl yazılır?

Develi Ovası, İç Anadolu Bölgesi’nde Kayseri ili sınırları içerisinde yer alan ve deniz seviyesinden 1150 metre yükseklikte bulunan tektonik bir ovadır.

Güneşin nasıl yazılır TDK?

Dünya, güneş ve ay kelimeleri gezegen ve yıldız anlamı dışında kullanıldığında küçük harfle başlar. Doğu ve batı kelimeleri yönleri belirttiğinde küçük harfle yazılır: Bursa’nın doğusu. Bu kelimeler düşüncelere, yaşam tarzlarına, politikalara vb. atıfta bulunur. Anlamlar ilettiğinde büyük harfle yazılır: batı medeniyeti, doğu mistisizmi vb.

Konya Ovası nasıl yazılır TDK?

“Coğrafi adlar” tamlama halinde olup bileşik veya formülsel değilse büyük harflerle yazılır: Ağrı Dağı, Belgrad Ormanı, Tuz Gölü, Konya Ovası vb.

Çerçöp nasıl yazılır TDK?

Bu kelime sıklıkla Çer Müll olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Garbage şeklinde olmalıdır.

Olağan dışı nasıl yazılır?

8. Dış, iç ve sıradan kelimelerinden oluşan bileşik kelimeler ve terimler ayrı ayrı yazılır: ahlaksız, çağdışı, din dışı, kanunsuz, alışılmadık, yasadışı; ceviz, hafta içi, yerli; sırayla, sonra, ardından, ayrıca, vb.

Konya’nın nasıl yazılır?

Bu kelime sıklıkla Konya olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Konya şeklinde olmalıdır.

Muş Ovası nasıl yazılır TDK?

İlişki belirten kelimeler büyük harfle başlamaz. Deniz, göl, nehir, ova vb. Eğer isimler yerleşim yerlerinin adını taşımıyorsa, orta isimler küçük harfle başlar.

Elazığ Ovası nasıl yazılır?

Türkiye’nin Doğu Anadolu bölgesindeki illerden birini ifade eder. Büyük harflerle yazılmalıdır. Bu kelime genellikle elazığ olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Elazığ olmalıdır.

Bölge isimlerine gelen ekler nasıl yazılır?

UYARI: Türemiş ekler, çokluk ekleri ve bunlardan sonra gelen ekler kesme işareti ile ayrılmaz: Türklük, Türkleşme, Türkçü, Türkçülük, Türk, Müslüman, Hristiyanlık, Avrupalı, Avrupalılaşma, Aydınlı, Konyalı, Bursalı, Ahmetler, Mehmetler, Yakup Kadriler, Türkler, Türklük, Türkleşme, Türk…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir