İçeriğe geç

Açığını Ne Demek

Açığını kapatmak ne demektir?

1. Eksikliğin veya aşağılayıcı durumun anlaşılmamasını sağlamak.

Açığını yakalamak ne demek?

Aldatmasını, yalanını, hatasını fark edip öğrenmek.

Birinin açığı çıkmak ne demek?

(Birisinden) mahrum olmak. AÇIKLAMANIN AÇIKLAMASI: Bir kimsenin, saklamakla yükümlü olduğu para veya maldan mahrum olması demektir.

Naçar insan ne demek?

belirsiz melodiler | Naçar diye bir kelime var: çaresiz, çaresi olmayan anlamına geliyor.

Kapamak mı kapatmak mı?

kapat (-i) 1. Kapat. 2. Bir mülkü değerinin altında yasadışı olarak satın almak: “Geçen hafta mühendis İlhami Bey ve eşi çok güzel bir bambu takım satın aldılar.” -H.

El açmak deyimi ne demek?

“Elini aç” ifadesinin özellikle bir ricayı ifade etmek için kullanıldığı bilinmektedir. Bu nedenle, el açma ifadesi rica gibi durumlarda ortaya çıkar. Özellikle yalvarma gibi bir kavramda, el açmaya dahil edilir.

Açıkta kalmak ne demek?

1. Bir iş veya vazife bulamamak. 3. Birkaç kişinin birlikte yapabileceği bir iyilikten yararlanamamak.

Açık vermek ne demek?

1. Kişinin kendi gelir ve giderlerini karşılamaması. 2. Metafor, gizlenmek istenen bir olay, düşünce veya durumun kasıtsız olarak ortaya çıkarılması veya açıklanmasıdır.

Hesaba almamak ne demek?

Dikkate almamak (değerlendirmemek) MADDENİN AÇIKLAMASI: Önem vermemek.

Birini açığa çıkarmak ne demek?

(birini) ifşa etmek AÇIKLAMA AÇIKLAMA (birini) işsiz bırakmak.

Açığa çıkmak bir deyim mi?

Deyimler hem cümlelerde hem de günlük hayatta kullanılır. “(Bir durumu) açığa çıkarmak” ifadesi Türkçedeki en yaygın deyimlerden biridir.

Gözünün ucuyla bakıyordu ne demek?

AÇIKLAMA AÇIKLAMA AÇIKLAMA AÇIKLAMA: Başını çevirmeden göz ucuyla bakarak, belli etmemeye çalışarak. “Göz ucuyla yabancı askerlere bakmaya başladı.”

Nakas insan ne demek?

Anlamı: “Nakkaş” kelimesi resim veya dekorasyon sanatıyla uğraşan bir kişiyi ifade eder. Duvar ressamları, özellikle el sanatları veya resim yoluyla dekorasyonlar yaratan sanatçılardır. Bu kelime ayrıca süslemede yetenekli kişileri tanımlamak için de kullanılır.

Nakş olmak ne demek?

Birlik. geçişsiz f. (Ar. naḳş + Türk. sein) Kesin olarak yerleşmek: Yine Anadolu’nun ıssız yaylalarının kasvetli haritası beynime kazındı. (Yâkup K.

Nacar giderim ne demek?

Tasavvuf edebiyatında gazel ve kaside gibi şiirlerde sıkça kullanılan naçar kelimesinin sözlük anlamı çaresizdir. Bu kelimeden türetilen çarnaçar kelimesi “başka çare olmadığı için, gerekli olduğu için” anlamına gelir.

Açığı kapatmak ne demek?

Boşluğu doldurmak (örtmek) İFADENİN AÇIKLAMASI 1) Eksikliğin veya aşağılayıcı durumun anlaşılmamasını sağlamak; 2) Eksikliği gidermek.

Biriyle çıkmak ne demek?

Çıkmak, iki kişinin birbirini tanıması, dışarı çıkıp film, konser, gösteri gibi şeyler yapması ve birlikte eğlenmesi anlamına gelir. 3 Ocak 2023Çıkmak, iki kişinin birbirini tanıması, dışarı çıkıp film, konser, gösteri gibi şeyler yapması ve birlikte eğlenmesi anlamına gelir.

Birine sahip çıkmak ne demek?

Birine bakmak ve onu korumak. 2. Bir şeyin senin olduğunu söylemek.

Birinin çekip gitmesi ne anlama gelir?

“Gitmek” Deyiminin Anlamı (TDK) Türk Dil Kurumu’na göre “gitmek” deyimi, bir kimsenin kimseye haber vermeden bir yeri terk etmesi, daha doğrusu gizlice uzaklaşması olarak açıklanabilir. Deyimler, gerçek anlamlarının dışında mecaz anlamlarıyla da kullanılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Tesettürlü Escort